„Зен за жени“ ползи и проведени тестове

Проучвания свързани със съставките на „Зен за Жени“

  • Тирозин ключова съставка в продукта ни:

Зен за жени ползи и проведени тестове
Резултатите от няколко проучвания показват, че тирозинът може да бъде ефективен при лечението на лека до умерена депресия.

Резултатите от няколко проучвания показват, че тирозинът може да бъде ефективен при лечението на лека до умерена депресия.
Все още липсват достатъчно доказателства, че той би бил ефикасен при по-сериозни депресивни състояния.

Специалистите съветват депресирани хора с ниски нива на допамин, адреналин или норадреналин да приемат добавки с тирозин. Може да подпомага умствената работа в стресови ситуации. Стресът е нещо, което всеки човек в даден момент изпитва.

Той може да повлияе негативно на разсъжденията, паметта, вниманието и вземането на решения, като намалява количеството на невротрансмитерите.

Проучване при гризачи, които са били изложени на студ, показва, че паметта на животните е била нарушена поради намаляване на невротрансмитерите.

Когато обаче на животните е дадена добавка с тирозин, намаляването на невротрансмитерите спира, процесът се обръща и паметта им се възстановява. Макар че тези данни се отнасят за животни, изследванията при хора са показали подобни резултати. В едно проучване, проведено сред 22 жени, тирозинът значително подобрява работната памет по време на мисловна задача в сравнение с плацебо. Именно този вид памет играе важна роля за концентрацията и следването на инструкции.

Има доказателства, че приемането на добавки с L-тирозин може да поддържа концентрацията на хората, които са били лишени от сън. Една-единствена доза от него помага да останем бдителни три часа по-дълго, отколкото бихме били иначе.

  • Триптофан

Зен за жени ползи и проведени тестове
Той е необходим за производството на протеини и други важни молекули в тялото ни.

Триптофанът е една от основните незаменими аминокиселини. Той е необходим за производството на протеини и други важни молекули в тялото ни.Някои от тях са от изключително значение за добрия сън и настроението. Освен това триптофанът е прекурсор (участва в създаването) на следните съединения: серотонин, триптамин, мелатонин, индоламин. Серотонинът влияе върху съня, познавателните способности и настроението.

  • Мелатонинът в „Зен за жени“

Mелатонинът, от своя страна, е хормон, който участва най-вече в цикъла сън – бодърстване.

Мелатонинът в "Зен за жени"
Подобрява настроението. Редица проучвания показват, че при хората, страдащи от депресия, нивата на триптофан могат да бъдат по-ниски от нормалните.

Подобрява настроението Редица проучвания показват, че при хората, страдащи от депресия, нивата на триптофан могат да бъдат по-ниски от нормалните. При научно изследване 15 човека са били умишлено поставени два пъти в стресова среда – веднъж, когато са имали нормални нива на триптофан в кръвта, и втория път, когато са имали ниски нива.

Установено е, че тревожността, напрежението и чувството на нервност са били по-високи, когато участниците са имали ниски нива на триптофан.

Въз основа на тези резултати учените правят извода, че ниските нива на триптофан са предпоставка за засилена тревожност.

Те могат също така да увеличат агресията и импулсивността. От друга страна,добавянето на триптофан може да подобри психическата устойчивост и да допринесе за намаляване на напрежението и тревожността.

В тялото триптофанът може да се превърне в молекула, наречена 5-HTP (5-хидрокситриптофан), която се използва за производството на серотонин. Съществуват редица научни доказателства, че серотонинът и 5-НТР влияят на много процеси в мозъка и могат да облекчат симптомите на депресия и тревожност.

Лечението с 5-HTP може да помогне за увеличаване на серотонина, а от там да подобри настроението и да се справи с паническите атаки и безсънието. Влияе върху съня Както беше споменато, трипофанът помага за производството на серотонин в организма. От своя страна серотонинът може да се превърне в друга важна молекула – мелатонин.

Ползите на Витамин B12 в „Зен за жени“

Ползите на Витамин B12 в "Зен за жени"
Мелатонинът влияе върху цикъла сън – бодърстване. Този цикъл оказва влияние върху много други функции, включително върху метаболизма на хранителните вещества и имунната система.

Мелатонинът влияе върху цикъла сън – бодърстване. Този цикъл оказва влияние върху много други функции, включително върху метаболизма на хранителните вещества и имунната система. Няколко научни изследвания показват,че увеличаването на триптофана в организма може да подобри съня и да намали симптомите на тревожност. Причината за това е именно повишените нива на мелатонин и серотонин. Витамин B12 (Цианокобаламин) В12 е основен витамин, от който тялото се нуждае, но не може да произвежда само.

Затова трябва да си го набавяме допълнително. Доказано е, че витамин В12 изпълнява различни роли в организма. Той поддържа нормалната функция на нервните клетки, необходим е за образуването на червените кръвни клетки (еритроцити), както и за синтеза на ДНК.че витамин В12 изпълнява различни роли в организма.

Той поддържа нормалната функция на нервните клетки, необходим е за образуването на червените кръвни клетки (еритроцити), както и за синтеза на ДНК.че витамин В12 изпълнява различни роли в организма. Той поддържа нормалната функция на нервните клетки, необходим е за образуването на червените кръвни клетки (еритроцити), както и за синтеза на ДНК.

Освен това повишава енергията, подобрява паметта и помага за предотвратяване на сърдечни заболявания.

Подобрява настроението Витамин В12 играе жизненоважна роля в синтеза и метаболизирането на серотонина – химично вещество, отговорно за регулиране на настроението.

Ето защо недостигът на витамин В12 може да стане причина за намалено производство на серотонин, което, от своя страна, да доведе до тревожност и депресия.

Едно проучване сред хора с депресия и ниски нива на витамин В12 установява, че тези, които са получавали едновременно антидепресанти и В12, се чувстват по-добре, отколкото онези, лекувани само с антидепресанти. Друго проучване открива, че недостигът на витамин В12 е свързан с два пъти по-висок риск от тежка депресия. Освен това високите нива на витамин В12 може да доведе до по-добри резултати при лечението на сериозно депресивно разстройство.

Самия продукт можете да откриете тук: www.new.zhentherapy.com/zen-za-zheni

Leave a comment